פולי קפה מומלצים

פולי קפה מומלצים
קרדיט לתמונה: shutterstock

העולם נחלק לשניים: אלו שאוהבים קפה, ואלו שלא. אין באמצע. קפה הוא משקה אלמותי המלווה את סדר יומם של אנשים רבים ברחבי העולם, ממגוון תרבויות ועמים. אנשי הקפה יודעים בדרך כלל מה הם אוהבים בדיוק: כמה מים וכמה חלב להוסיף לקפה, אם בכלל, כמה סוכר, איזה סוג קפה וכמה חם הוא יהיה. 

לאנשים מבחוץ, שפחות בקטע של קפה, נדמה כי אנשי הקפה הם נודניקים מקצועיים שצברו כמות עצומה של ג'וקים בראש. אבל רק אנחנו, אנשי הקפה, יודעים בינינו לבין עצמנו מה ההבדל בין קפה מושלם ומדויק לקפה שהוא לא משהו, ששותים רק בשביל הנימוס אצל המארחים. בשבילכם, הכנו פה סקירה קצרה עם טיפים לבחירת פולי הקפה המובחרים שלכם.

איפה לחפש את הפולים?

קודם כל, מומלץ לקנות פולי קפה בקלייה מקומית אצל מקצועני קפה. אנשים שעוסקים בקליית קפה כמקצוע יבינו מה הטעם שאתם מחפשים וידעו להתאים לכם אותו במדויק. הכי חשוב – הם יתנו לכם את הפולים הטריים ביותר, כאלו שעברו קלייה מול העיניים שלכם. אם אין לכם זמן לחפש אחר קולים מקומיים, תוכלו לחפש ברשת חברות המתמחות בקליית פולי קפה בתערובות שונות וממקורות שונים ומגוונים. בפולי קפה מאורו תוכלו למצוא מגוון של פולים איכותיים וטריים ממגוון מקורות וארצות.

סוגים של פולים

מי שקצת מבין בתחום מכיר את פולי הערביקה ואת פולי הרובוסטה, אך לא כולם מכירים את ההבדלים ביניהם ומה מייחד כל אחד מהם. פולי רובוסטה הם פולים עמידים יותר מבחינה חקלאית וגם גדלים מהר והרבה יותר. פולי רובוסטה גם מכילים כמות גבוהה של קפאין, ולכן תוצרת מסוג רובוסטה היא נפוצה יותר, נמכרת יותר ובהכרח גם זולה יותר.

פולי ערביקה נחשבים לאיכותיים וטעימים בהרבה, משום שהם צומחים וגדלים במשך תקופה ארוכה יחסית שמשביחה אותם. בדרך כלל פולי ערביקה ייטיבו לצמוח באזורים גבוהים וקרירים. בגלל התנאים המיוחדים הנדרשים לגידול הפולים הללו ומשך זמן הגידול הממושך מחירם של פולי ערביקה גבוה יותר בשווקים.

רמת החומציות של הפולים גם היא פרמטר חשוב לאיכותם ולטעמם. החומציות היא חלק אינטגרלי אמנם מטעמו של הקפה הטבעי, אך קפה איכותי יותר נחשב לכזה כאשר רמת החומציות בו נמוכה יותר. פולי הקפה שגדלו בארצות אפריקה יהיו לרב בעלי רמת חומציות גבוהה יותר מפולים שגדלו בדרום אמריקה או במזרח הרחוק. אופן הטחינה ומשך זמן הקלייה גם הם תורמים למידת החומציות, כאשר קפה קלוי מידי או טחון יתר על המידה יהיה חומצי יותר ובעל טעם מר.

ישנם פולים בעלי זן יחיד, המגיעים ממקור גידול אחד לעומת התערובות המשלבות טעמים וסגנונות. תערובת משובחת ונכונה לרב תהיה איכותית יותר מפולי קפה ממוצא אחיד.

מאמרים נוספים
דוח שנתי לעוסק פטור
הגשת דוח שנתי לעוסק פטור היא פעולה חשובה שכל עוסק...
דירות לעיסוי שכל גבר ישמח לקבל
עיסוי ארוטי זה מסוג אותם הדברים שיצא לך לשמוע עליהם,...
האם עיסוי בדירה דיסקרטית מתאים לכולם
בשנים האחרונות עלתה משמעותית המודעות לחוויות מפנקות ששוברות שגרה. העומס...
עורך דין לנפגעי פעולות איבה
נפגעי פעולות איבה נאלצים להתמודד עם אתגרים רבים בעקבות הפגיעות...
דירות דיסקרטיות באזור מרכז הארץ
חוויה מינית שמעוררת את כל החושים היא מסוג אותם הדברים...
שולחן ריתוך
עבודות ריתוך דורשות דיוק, יציבות ובטיחות מרבית. כדי להשיג תוצאות...
הטכנולוגיה שמשדרגת את סביבת העבודה
בעידן שבו הזמן הוא משאב יקר והדיוק הוא חיוני, כלים...
קידוד מפתחות לרכב – הדרך הבטוחה לאבטחת הרכב שלכם
קידוד מפתחות לרכב הוא תהליך חיוני להבטחת האבטחה של רכבכם,...
הטרדה מינית בילדים ובני נוער: אירוע המשפיע לכל החיים
עבור הורים, אין כמעט דבר קשה יותר מאשר לשמוע שבנם...
ניתוח גרפולוגי
כיצד ניתן לגלות את סודות האישיות שלנו באמצעות ניתוח גרפולוגי?...
דילוג לתוכן