במשך שנים, אנשים שסבלו מהפרעות נפשיות שונות חשו לבד וגם הרגישו חריגים. הם התביישו לדבר על הפרעה נפשית שהם סובלים ממנה וגם לטפל בעניין. ההפרעה הודחקה ופעמים רבות אף החמירה. היום, למזלנו, אנו בעידן אחר. האווירה הציבורית היום מאפשרת יותר לשתף באירועי משבר ועקה, והטיפול בנפש הופך מקובל יותר. המציאות בה אנו חיים היום מלאה לחצים גם בשגרה, והופכת מאתגרת יותר בימים לא שגרתיים כמו מלחמה. ההתרחשויות בארץ חידדו עוד את ההבנה כי טיפול בנפש חשוב וחיוני לא פחות מטיפול גופני.
טיפול פסיכיאטרי: אין סיבה להירתע
רבים נרתעים מפניה לקבלת טיפול פסיכיאטרי מתוך חשש שטיפול זה, הכולל טיפול תרופתי, ישנה את אישיותם או יביא למצב בו לא יוכלו לחיות באיכות חיים מספקת. ככלל, מדובר בסטיגמות. טיפול פסיכיאטרי מותאם למטופל באופן אישי והתרופות בהן ניתן להשתמש כיום הן בעלות יעילות ובטיחות מניחות את הדעת. הטיפול ניתן לאחר אבחון פסיכיאטרי מעמיק הנעשה בשילוב של דרכים שונות: שיחות, תשאול, מבדקים ושאלונים שונים ועוד. רושם האבחנתי מקום מרכזי בהחלטתו של הפסיכיאטר לקבוע את תוכנית הטיפול. זאת לעתים קרובות תכלול טיפול תרופתי, יחד עם המלצה על גם דרכים אחרות שיתנו למטופל כלים להתמודדות עם מצבים שונים.
לבחור את הפסיכיאטר המתאים לכם
על מנת שתהיו שבעי רצון מהטיפול הפסיכיאטרי, כדאי גם להקדיש זמן לבחור את הפסיכיאטר המתאים. ראשית, חשוב לשים לב שהוא אכן פסיכיאטר: רופא מומחה בפסיכיאטריה. ניתן לבדוק באתר משרד הבריאות את פרטיו של הרופא ולוודא כי הוא אכן מומחה בתחום. רופא שהתמחה בבריאות הנפש. כך תוכלו לדעת כי טיפול תרופתי יינתן על ידי רופא שעבר את בחינות ההתמחות בפסיכיאטריה. מעבר לכך כדאי לוודא שיש לפסיכיאטר ניסיון בטיפול בסוג הבעיה או ההפרעה ממנה אתם סובלים, בין אם מדובר על דיכאון, חרדה או OCD. אם מדובר על קבוצת גיל ייחודית חשוב לוודא שהפסיכיאטר מתמחה בעבודה עם קבוצת גיל זו – לדוגמה: ילדים או בני הגיל השלישי. לצד הפן המקצועי חשובה מאוד התחושה האישית: עד כמה אתם מרגישים בנוח להיפתח ולשתף פעולה עם הפסיכיאטר. לדבר אף עשויה להיות השפעה על תוצאות הטיפול.
ד"ר אביתר שגב הוא פסיכיאטר מומחה ובעל ניסיון רב בטיפול בהפרעות שונות. הוא מקבל מטופלים מעל גיל 18, לרבות מטופלים בגיל הזהב. הוא מקפיד על העמקה אבחנתית וטיפול אישי. אתם מוזמנים ליצור קשר.
הבהרה: המידע המופיע בדף זה הוא לידיעה כללית בלבד ואין לראות בו ייעוץ רפואי. יש להתייעץ עם איש מקצוע מוסמך לאבחון וטיפול מתאימים.