מקינטה – המדריך לשימוש הנכון

מקינטה – המדריך לשימוש הנכון
קרדיט לתמונה: shutterstock

המכורים לקפה ישמחו לשמוע על המקינטה לקפה.

המקינטה היא למעשה מכונת קפה קטנה והיא נועדה לצורך הכנה של קפה בחליטה עדינה. המשקה המתקבל הוא – מוקה.

האיטלקים שצורכים את המוקה המדויק שלהם, נהנים מהמקינטה המייצרת עבורם קפה ארומטי ואיכותי במיוחד.

נלמד על המבנה של המקינטה ועל הדרך הנכונה להשתמש בה לצורך ההכנה של הקפה.

מקינטה קפה – טעים להכיר!

המקינטה בנויה משלושה חלקים.

הכלי התחתון – זהו הכלי אותו ממלאים במים. יש למלא אותו רק עד לשסתום.

החלק האמצעי של המקינטה – זהו כלי הקיבולת של הקפה. מסננת הקפה, אותו יש למלא בקפה אך בלי לדחוס.

החלק העליון של המקינטה קפה – שם החלק שמתמלא במשקה המוקה אחרי שהמים רותחים ועוברים דרך הקפה.

איזה קפה מתאים להכנה במקינטה?

חשוב לשים לב. לא כל סוג של קפה טחון יתאים לצורך הכנת קפה במקינטה. רבים הם האנשים הטועים בכך והם מכניסים למקינטה קפה שטחון דק מידי כמו קפה שחור, קפה טורקי וכדומה. הסוג הזה של הקפה אינו מאפשר את מעבר המים בכלי ועל כן החליטה לא נעשית כפי שמצפים שהיא תיעשה.

לצורך הכנת קפה במקינטה יש להשתמש בקפה טחון באופן גס במעט ביחס לקפה המשמש לצורך הכנה של אספרסו.

השלבים להכנה נכונה של קפה במקינטה

  1. טחנו את הקפה ברמה המותאמת לשימוש במקינטה.
  2. שלפו של מסננת הקפה מהמקינטה
  3. מלאו חלקה התחתון של המקינטה במים תוך שימת לב לשסתום. אין לחצות את השסתום.
  4. החזירו את המסננת למקומה ולאו אותה בקפה עד לחלקה העליון. יישרו אך אל תדחסו.
  5. סגרו היטב את המקינטה.
  6. בשלו את המקינטה על להבה נמוכה.
  7. המתינו לשלב הרתיחה של המים. המים יעברו דרך המסננת של הקפה ויעברו לחלק העליון של המקינטה.
  8. מיד לאחר שהקפה מגיע למיכל העליון הסירו את המקינטה מהאש בעזרת ידית האחיזה. חשוב לשים לב. הכלי רותח!

כך תקבלו את כוס הקפה המושלם!

תהליך ההכנה נראה אולי פשוט והוא אכן לא מסובך כלל, אך על מנת שתצליחו לקבל את כוס הקפה המושלם, חשוב שתדייקו ותמלאו אחר כל ההוראות באופן מושלם.

  • רכשו קפה טרי בפולים וטחנו במכונה ביתית. אם אין לכם מכונה כזו, שימו לב שאתם קונים קפה בדרגת טחינה המתאימה למקינטה.
  • אם אתם טוחנים לבד את הפולים, בחרו בדרגת הטחינה הנכונה. היא אמורה להיות דקה יחסית אך לא דקה כמו הקפה הטורקי. אם תטחנו את הקפה בצורה גסה מידי, המים יעברו דרך הגרגירים והוא יתקבל מימי מידי. טחינה דקה מידי תעכב את תהליך הבישול כי יארך זמן רב עד שהקפה יצליח לעבור דרך הגרגירים עד למיכל המזיגה.

המתינו בסבלנות עד לסיום התהליך, מיד לאחר שהמים יגיעו למעלה, הסירו מהאש.

ומה עוד?

שתו בהנאה…

 

מאמרים נוספים
שולחן ריתוך
עבודות ריתוך דורשות דיוק, יציבות ובטיחות מרבית. כדי להשיג תוצאות...
הטכנולוגיה שמשדרגת את סביבת העבודה
בעידן שבו הזמן הוא משאב יקר והדיוק הוא חיוני, כלים...
קידוד מפתחות לרכב – הדרך הבטוחה לאבטחת הרכב שלכם
קידוד מפתחות לרכב הוא תהליך חיוני להבטחת האבטחה של רכבכם,...
הטרדה מינית בילדים ובני נוער: אירוע המשפיע לכל החיים
עבור הורים, אין כמעט דבר קשה יותר מאשר לשמוע שבנם...
ניתוח גרפולוגי
כיצד ניתן לגלות את סודות האישיות שלנו באמצעות ניתוח גרפולוגי?...
שיפוץ חדר אמבטיה קומפלט
שיפוץ חדר אמבטיה קומפלט הוא פרויקט מרגש שמאפשר להפוך את...
חקירת בגידות
אחד מהמשברים הכי גדולים שאנשים עלולים לעבור בחייהם, זה משבר...
להשקיע בלי להיבהל: שליטה ברגשות ובחשיבה רציונאלית בדרך להצלחה בניהול השקעה
רציונאליות היא צורת חשיבה המבוססת על בחינה של עלות מול...
כסא בטיחות מסתובב
מהו כסא בטיחות מסתובב? כסא בטיחות מסתובב הוא פתרון חדשני ויעיל...
תוכנת ניהול משימות
בשנים האחרונות התרחשו לא מעט תהליכי דיגיטציה משמעותיים בעולם העבודה,...
דילוג לתוכן