הטרנד החדש בעולם היין: יין כתום, שוק הצובר תאוצה גם בישראל. יין כתום הוא תירוש של ענבים לבנים, שהותססו עם קליפותיהם במשך זמן ארוך מהרגיל, כלומר יין לבן שיוצר בטכניקה של יין אדום. היין מכונה כך משום שבתהליך התסיסה הוא נצבע בצבע זהוב עמוק, כתוצאה ממגעו עם הפיגמנטים שבקליפת הענבים.
הסקוטית חטיבת היין והאלכוהול מבית ישרקו משיקה בימים אלה בישראל יין כתום מעמק הלואר שבצרפת: ל'און דה סנס – L’un Des Sens בתרגום חופשי – אחד החושים. מדובר ביין יבש, המיוצר מזנים מקומיים של עמק הלואר בצפון צרפת – שנין בלאן ומלון דה בורגון. מזנים אלו מייצרים יינות זניים המוכרים בשמות הכפרים מהאיזור – ווברה ומוסקדה (בהתאמה). היין קליל וארומטי, המתאים לכל אירוע ולכל חגיגה. עשיר בניחוחות וטעמים של פרחים צהובים, פירות הדר, שקדים ופירות יבשים, עם מרירות קלה וטאנינים קטיפתיים (תחושת יובש קלה בפה).
ענביי היין של L’un Des Sens עוברים תהליך ייצור והתיישנות של אשכולות ענבים הנכנסים למכלי נירוסטה ללא מעיכה, למשך 150 ימים. לאחר תסיסה ושקיעה נלקח רק המיץ הנקי שנוצר, ועובר התבגרות נוספת במכלי נירוסטה.
היין הכתום מתאים מאוד לארוחות המשלבות מנות בשר, עוף, עגל, דגים ולמגוון גבינות.
טמפרטורת שתייה: 13 – 10 מעלות.
מחיר לצרכן: 89.90 ₪