כמעט בכל מטבח ישראלי שמן הזית הוא מוצר צריכה בסיסי שהשימוש בו הוא יומיומי ולמטרות שונות: בישול, טיגון, תיבול לסלטי ואפילו באפייה של מאפים מתוקים. לצד הביקוש הרב לשמן זית בארץ כמו גם בכל אגן הים התיכון, ישנו מחסור בשמן זית על המדפים בסופר. הפתרונות שמוצאות הרשתות הגדולות כדי למלא את החסר הן רבות, כמו יבוא ממקורות לא בהכרח אמינים ואיכותיים כמו טורקיה ועד שיווק שמן זית מהול בשמנים אחרים. חשוב לדעת שרשתות גדולות אינן המקור היחידי לרכישת שמן זית. ניתן למצוא שמן זית בוטיק המגיע ממשקים קטנים בארץ בהם כל התהליך, מהמסיק עד לקבלת המוצר הסופי הוא מוקפד, כשיש מקומות בהם התהליך השלם נעשה כולו במקום אחד.
שמן זית בוטיק- מה זה בעצם אומר?
שמן זית בוטיק ממש כמו כל מוצר אחר הנחשב בוטיקי הוא מוקפד מאוד. אם מתמקדים בתחום המזון, מקום הנחשב בוטיקי, החל מיקב ועד בית קפה, יקפיד מאוד על טריות חומרי הגלם ויעשה כל שניתן כדי לשמור על תכונותיו הטובות של חומר הגלם תוך כדי הכנת המוצר, מאפה או תבשיל כלשהם. לכן, כאשר מדובר על שמן זית בוטיק, יושקע מאמץ רב בתהליך ייצור הנותן כבוד לחומר הגלם. אחת הדרכים לכך היא קיצור זמנים. גידול עצי הזית קרוב לבית הבד חוסכת שעות של הובלה. מסיק וייצור שמן הנעשים במקביל חוסכים זמן אחסון בו הזיתים עלולים לאבד מסגולותיהם, במיוחד אם תנאי האחסון אינם אופטימליים. גידול עצי הזית ייעשה תוך מתן התנאים הטובים ביותר לעצים לצד שמירה על גידול אקולוגי והימנעות מחומרי הדברה כימיים.
לתת לעצמכם את שמן הזית הטוב ביותר
כאמור, בארץ ישנם בתי בד הנמצאים במשקים קטנים ומייצרים שמן זית בוטיק. פן נוסף של שמן זית איכותי ובוטיקי הוא שימוש בזנים שונים של זיתים וגם ייצור שמן זית בתיבולים וטעמים שונים ע"י הוספת עשבי תיבול כמו זעתר, תבלינים כמו פלפל אנגלי או צ'ילי וכן הוספת שום. כל אלה מאפשרים לכם לבחור את שמן הזית המתאים לכם בדיוק וכמובן שקיבל את אישור ענף הזית במועצת הצמחים.
חוות רעים שבחבל הבשור מייצרת שמני זית איכותיים ממגוון זנים ובטעמים שונים, זאת לצד ייצור סבונים מעולים על בסיס שמן זית. מוזמנים ליצור קשר או להזמין באתר.