מקררים תעשייתיים נחוצים בעת צורך באחסון כמויות מזון גדולות שנועדו לקירור או להקפאה. הם נחוצים במסעדות ובתי קפה, במטבחים ובמפעלים המייצרים מזון, בחממות לגידול פרחים, במכוני מחקר ובמוסדות בריאות המאחסנים תרופות ועוד. מקררים כאלו הם בעלי נפח רב ומשקל גבוה, ובגלל הגודל והנוכחות שלהם יש צורך לתכנן היטב את מקום הצבתם. במחסנים צרים, ובמקומות אחרים יש להציבם בפינות או לאורך קירות על מנת לנצל עד למקסימום את החלל הקיים.
מבחינים במקררים שנועדו לאחסנה ואחרים לתצוגה. מקררי אחסנה הם עם דלתות אטומות ואילו מקררי התצוגה עם דלתות זכוכית ועיצוב חדשני. קיימים מקררים עומדים לתצוגה בני דלת אחת, שניים, שלושה ויותר. הם מגיעים עם מפרט עשיר הכולל מערכת אנטי ערפל, הפשרה אוטומטית, תצוגת טמפרטורה, מדפים מתכווננים, אורות פנימיים עם מתג הפעלה, ידיות פנימיות לאורך כל הדלת, מנעול, מערכת אידוי מים אוטומטית, פיקוד דיגיטלי ועוד.
בנוסף אליהם, יש אמבטיות הקפאה ומקפיאים שוכבים שבתוכם מסדרים את הסחורה בשכבות. גם הם מגיעים עם מפרט עשיר הכולל: מערכת הפשרה אוטומטית, תא עליון אטום, בקר אנלוגי לקריאת טמפרטורה, תאורה פנימית וכדומה. ניתן למצוא מקפיאים משולבים הכוללים דלתות תצוגה ואמבטיות הקפאה. ההקפאה הינה יבשה בעלת מסך אוויר, יש בהם זכוכיות בידודיות, גופי חימום למניעת הצטברות אדים והזעה, אמבטיית ניקוז עם הפשרות אוטומטיות וכדומה.
מקררים תעשייתיים להקפאה יקפיאו את המוצרים עד לטמפרטורה מומלצת של מינוס 18 מעלות צלסיוס. ואילו אלו שנועדו לקירור מזון ייוצבו על טמפרטורה של 5 מעלות צלסיוס. מקפיאים תעשייתיים עשויים מנירוסטה שהינה מתכת שאינה מחלידה. אלו המיועדים לתצוגה מגיעים עם שלל צבעים לבחירה. יש צורך להכין תשתית חשמלית מתאימה לפעולתם. בנוסף, במקומות רגישים יש צורך לסדר מקור אנרגיה חילופי בעת תקלות. מדובר לרוב, על גנראטורים המופעלים אוטומטית בעת הפסקת חשמל. הכול נועד למניעת קלקול של מוצרים בקירור או בהקפאה. מומלץ לרכוש מקררים תעשייתיים אצל משווקים בעלי מוניטין אשר יש ברשותם מגוון רב לבחירה. הם מספקים אחריות, מובילים את המוצרים ואף מבצעים טיפולי תחזוקה ותיקונים בעת הצורך.