מקינטה – המדריך לשימוש הנכון

מקינטה – המדריך לשימוש הנכון
קרדיט לתמונה: shutterstock

המכורים לקפה ישמחו לשמוע על המקינטה לקפה.

המקינטה היא למעשה מכונת קפה קטנה והיא נועדה לצורך הכנה של קפה בחליטה עדינה. המשקה המתקבל הוא – מוקה.

האיטלקים שצורכים את המוקה המדויק שלהם, נהנים מהמקינטה המייצרת עבורם קפה ארומטי ואיכותי במיוחד.

נלמד על המבנה של המקינטה ועל הדרך הנכונה להשתמש בה לצורך ההכנה של הקפה.

מקינטה קפה – טעים להכיר!

המקינטה בנויה משלושה חלקים.

הכלי התחתון – זהו הכלי אותו ממלאים במים. יש למלא אותו רק עד לשסתום.

החלק האמצעי של המקינטה – זהו כלי הקיבולת של הקפה. מסננת הקפה, אותו יש למלא בקפה אך בלי לדחוס.

החלק העליון של המקינטה קפה – שם החלק שמתמלא במשקה המוקה אחרי שהמים רותחים ועוברים דרך הקפה.

איזה קפה מתאים להכנה במקינטה?

חשוב לשים לב. לא כל סוג של קפה טחון יתאים לצורך הכנת קפה במקינטה. רבים הם האנשים הטועים בכך והם מכניסים למקינטה קפה שטחון דק מידי כמו קפה שחור, קפה טורקי וכדומה. הסוג הזה של הקפה אינו מאפשר את מעבר המים בכלי ועל כן החליטה לא נעשית כפי שמצפים שהיא תיעשה.

לצורך הכנת קפה במקינטה יש להשתמש בקפה טחון באופן גס במעט ביחס לקפה המשמש לצורך הכנה של אספרסו.

השלבים להכנה נכונה של קפה במקינטה

  1. טחנו את הקפה ברמה המותאמת לשימוש במקינטה.
  2. שלפו של מסננת הקפה מהמקינטה
  3. מלאו חלקה התחתון של המקינטה במים תוך שימת לב לשסתום. אין לחצות את השסתום.
  4. החזירו את המסננת למקומה ולאו אותה בקפה עד לחלקה העליון. יישרו אך אל תדחסו.
  5. סגרו היטב את המקינטה.
  6. בשלו את המקינטה על להבה נמוכה.
  7. המתינו לשלב הרתיחה של המים. המים יעברו דרך המסננת של הקפה ויעברו לחלק העליון של המקינטה.
  8. מיד לאחר שהקפה מגיע למיכל העליון הסירו את המקינטה מהאש בעזרת ידית האחיזה. חשוב לשים לב. הכלי רותח!

כך תקבלו את כוס הקפה המושלם!

תהליך ההכנה נראה אולי פשוט והוא אכן לא מסובך כלל, אך על מנת שתצליחו לקבל את כוס הקפה המושלם, חשוב שתדייקו ותמלאו אחר כל ההוראות באופן מושלם.

  • רכשו קפה טרי בפולים וטחנו במכונה ביתית. אם אין לכם מכונה כזו, שימו לב שאתם קונים קפה בדרגת טחינה המתאימה למקינטה.
  • אם אתם טוחנים לבד את הפולים, בחרו בדרגת הטחינה הנכונה. היא אמורה להיות דקה יחסית אך לא דקה כמו הקפה הטורקי. אם תטחנו את הקפה בצורה גסה מידי, המים יעברו דרך הגרגירים והוא יתקבל מימי מידי. טחינה דקה מידי תעכב את תהליך הבישול כי יארך זמן רב עד שהקפה יצליח לעבור דרך הגרגירים עד למיכל המזיגה.

המתינו בסבלנות עד לסיום התהליך, מיד לאחר שהמים יגיעו למעלה, הסירו מהאש.

ומה עוד?

שתו בהנאה…

 

מאמרים נוספים
למכירה דירה ברמת גן
למכירה דירה ברמת גן
בתחילת 2023 פרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה נתונים מעניינים לגבי מחירי...
כרומגן דוד שמש
כרומגן דוד שמש
איכות הסביבה חשובה לכם יותר ויותר? אתם מבינים, כמו כולם,...
חסכניים היינו: לקראת החג הרשתות הגדולות והקניונים במבצעים מיוחדים
הוצאות משק הבית בחגים יכולות להגיע לאלפי שקלים מעבר לשמחה...
לקראת החג עלייה ברכישת מוצרי חשמל, והיכן ניתן למצא בזול?
אחד התחומים שחווה עלייה דרמטית לקראת פסח הוא תחום האלקטרוניקה...
המותג הקולינרי מאסטר שף משיק לראשונה: אטריות שעועית
עם "תווית נקייה", ויגן פרנדלי וכשרות לפסח ובאריזה המכילה 6 "עוגות"...
זהירות- זיופי חתימה דיגיטלית
אחד הבאגים הכבדים והבעייתיים ביותר של עולם הדיגיטל העכשווי, הוא...
להתגרש נכון ובהתאם לתפיסת העולם שלכם
כל פרידה היא קשה ומכתיבה את הקשיים שאנחנו מכירים בהתמודדות...
מדוע אנשים פונים לסיוע של בתים מאזנים?
טיפול באשפוז פסיכיאטרי יכול להיות מועיל למדי עבור אנשים החווים...
משלוח שוקולד ירושלים
אתם רוצים לשלוח למישהו מתנה קטנה עם שחרורו מבית החולים?...
החברה הסקוטית משיקה שני יינות חדשים כשרים לפסח - לבן ואדום של המותג שאטו לה ברטראנדס מצרפת
לקראת חג הפסח, הסקוטית מבית ישרקו, משיקה 2 יינות חדשים...
דילוג לתוכן