המוסד העיקרי בו מתנהלים ענייננו הפיננסיים הוא הבנק. לכאן נכנסים כספי המשכורת ומנגד זהו גם הגורם הראשון אליו נפנה לצורך קבלת הלוואה. כאשר ישנה חריגה מהמסגרת, הבנק יכול לא לאשר תשלומים לגורמים שונים המביאים לצבירת חוב גם מולם. חובות לבנקים אינם עניין נעים והם ללא ספק גורמים ללחץ ולתחושת מועקה. מומלץ לטפל בדברים רגע לפני שהם יוצאים משליטה. כדאי לפנות לעורך דין המומחה בהסדרי חוב מול הבנקים במטרה להגיע עם הבנק להסדר כלשהו.
כיצד ניתן להתמודד עם חובות לבנקים?
חשוב לזכור שהבנק הוא גוף פרטי אשר בסופו של דבר מעוניין להרוויח כסף ולא רשות ממלכתית כמו רשות המיסים. הוא גם מעדיף שלא להפסיד לקוח. לכן, התמודדות עם חובות לבנקים נעשית קודם כל בניסיון לפנות לבנק באופן ישיר על מנת להגיע איתו לעמק השווה, להסדר חוב עימו תוכלו להתמודד. עורך דין המתמחה בתחום יוכל לייצג אתכם בניהול מו"מ מול הבנק. בנקים רבים מעדיפים להגיע עם הלקוח להסדר באופן ישיר, למשל ע"י פריסת החוב לתשלומים או אפילו באמצעות ויתור על חלק קטן מהסכום על מנת שהחזר החוב יהיה מהיר יותר. ככל שתקדימו לפנות כך לבנק יהיה בכם אמון רב יותר והוא יוותר על כלים שיש בידיו למזעור סיכונים כמו ערבויות ובטחונות.
מה ניתן לעשות אם הבנק פתח נגדכם תיק בהוצאה לפועל?
אם החוב לא הוסדר והבנק פתח לכם תיק בהוצאה לפועל עדיין ישנן דרכים להתמודד. ראשית, גם בשלב זה ניתן לפנות לבנק באופן ישיר כדי להגיע להסדר. עם זאת, כיוון שכאן כבר חזרו תשלומים והגעתם לצבירת חוב משמעותית יתכן שהבנק יגלה פחות אמון. אם מו"מ ישיר אינו צולח, ניתן לפתור חובות לבנקים או מול כל נושה אחר באמצעות מסלולי ההחזר של הוצאה לפועל כמו בקשה לצו תשלומים, כשאם מדובר על מספר נושים ניתן לפני כן לבקש לאחד תיקים, או חדלות פירעון ושיקום כלכלי במקרה של חוב גדול שאין יכולת להתמודד איתו.
עו"ד קורל פרג'יאן מתמחה בין היתר בענייני הוצאה לפועל והסדרי חוב מול בנקים. היא מלווה את לקוחותיה ומייצגת אותם עד להסדרת הדברים בדרך המתאימה להם ביותר. מוזמנים ליצור קשר.