תמר מג'הול מקורו במרוקו והוא זכור לטוב בשל המרקם הנעים בזמן אכילתו. שלא כמו סוגי התמרים האחרים המוצעים בשוק, זן זה נחשב ל-"מלך התמרים" וזאת בשל היותו רך ובשרני וכיום הוא מככב בראש הפיתוחים הישראליים. ראשית סיפורו של התמר ביוטבתה אשר בערבה – שם ניטעו לראשונה 5 עצים והשאר כמו הפך היסטוריה, יותר ויותר ישראלים נהנים מהתכונות שתמר המג'הול מציע. מבין כל המדינות השכנות והעולם, נכון להיום ישראל נחשבת למעצמה בתחום הגידול השיווק והיצוא. הסוד לכך הוא פיתוח חקלאי ותנאי אקלים אופטימליים של יובש וחום המספקים את גידולו והבשלתו בצורה הנכונה ביותר.
יתרונות התמר – מג'הול
תמר מג'הול מהווה לא מעט יתרונות לצורכים אותו, הוא עשיר בסיבים תזונתיים מינרלים וויטמינים ומהווה מקור טבעי מצוין לאנרגיה זמינה במקום ממתקים מתועשים. זאת כנראה הסיבה לכך שמספר רב של אנשים צורכים אותו באימוני כושר כאשר הם זקוקים לאנרגיה זמינה. בנוסף לכל היתרונות הללו, בזן תמרים זה קיימים מינרלים כגון אשלגן מגנזיום ועוד. חשוב לציין, התמר הוא מקבוצת הסוכרים ולכן אינו מכיל שומן.
ערכים תזונתיים של תמר מג'הול
אם אתם מאוהבי תמר מג'הול, צריכה של 100 גרם תספק לכם כ 280 קלוריות, לשם ההשוואה השוואה בשוקולד קיימים כ 500 קלוריות בממוצע ל 100 גרם בעיקר משום שבשוקולד כמות גבוהה של שומנים. התמר מכיל כ-2 אחוז חלבונים, 74 גרם פחמימה שמתוכם 66 גרם סוכרים. רוצים לדעת כיצד להתייחס לתמר בחלק מתפריט מאוזן? צריכה של 2 תמרים שוויה כמנת פרי אחת כך שאם ניתן לכם בתפריט לצרוך 3 מנות פרי הנה לפניכם האינדיקציה לגבי מקור סוכר טבעי. כפי שצוין מבין כל המרכיבים התמר איננו מכיל שומן ומכיל כ7 גרם סיבים תזונתיים, 7 גרם ויטמין A כגרם וקצת מקבוצת ויטמין B וכ 15 גרם חומצה פולית! בנוסף, התמר מכיל מגנזיום. מינרל זה הוא חשוב ביותר מכיוון שחלק ממי השתייה בברזים בישראל הם מים מותפלים ללא מגנזיום.