• חשוב לרכוש תנור מחברה מוכרת ואמינה ולבדוק שיינתנו שירות ואחריות של לפחות שנה.
• יש לבדוק שיש מסילות נירוסטה בצדי התנור ולא כאלו השקועות בדפנות התנור כדי למנוע שחיקה של תא האפייה.
• מומלץ אוורור היקפי על אוורור קדמי. אוורור היקפי דואג לצינון של הדלת והתנור, שומר על דלת קרה (בטיחותי בעיקר בבתים עם ילדים) ומאפשר בידוד טוב יותר של תא האפייה וחיסכון באנרגיה.
• חשוב לבדוק שיש זכוכית כפולה בדלת התנור על מנת לבודד מחום מבחינה בטיחותית ולבודד את תא האפייה בכדי לשמור על חום פנימי וחסכון באנרגיה. כמו כן, מומלץ שזכוכית הדלת הפנימית של התנור תהיה נשלפת לניקוי קל ופשוט.
• חשוב מאוד לבדוק שתנור האפייה מציע תכנית אפייה המשלבת גוף חימום תחתון, גוף חימום עליון וטורבו, שהינה התכנית השימושית ביותר. רוב התנורים מציעים את כל אחת מהתכניות בשילובים שונים, אולם רק חלקם מציעים את התכנית המשלבת את כולן.
• למשתמשים בתנור אפייה לעתים רחוקות (פעם בשבוע ואף פחות מכך) מומלץ תנור בעל 4 תכניות אפייה. לחובבי האפייה מומלץ תנור אפייה בעל 7 תכניות אפייה ומעלה הכוללות בין השאר גריל עם טורבו, טורבו אקטיבי וכד'.
• בתנורים עומדים צרים מומלץ לרכוש תנור בעומק של לפחות 60 ס"מ, מה שמאפשר יתרון לסירים גדולים על מערכת הגז ועומק תא אפייה גדול יותר.
• צורת ניקוי – חשוב לבדוק שהתנור מאפשר ניקוי קל ואפקטיבי וימנע הצטברות של ריחות לא נעימים. מומלץ לרכוש תנור עם ציפוי אמאייל סופר קלין העמיד בחום גבוה במיוחד, בפני חומרי ניקוי קשים, שריטות וקורוזיה וכן גריל עליון יורד המקל על פעולת הניקוי. למכורים לניקיון מומלץ תנור פירוליטי- תנור המאפשר ניקוי עצמי בחום גבוה.
• עיצוב- מלבד הפונקציות הטכנולוגיות בתנור אפייה, עיצוב התנור תופס מקום חשוב בקבלת ההחלטה איזה תנור לרכוש, שכן תנור אפייה הוא אחד המוצרים הדומיננטיים במטבח ולעיצובו השפעה רבה על מראה הכללי של המטבח. כיום, קיים מגוון גדול של תנורים בצבעים מרהיבים ועדכניים.