סקירה של סוגי ענבים בישראל

סקירה של סוגי ענבים בישראל
מקור FREEPIK

עבור מרבית הציבור, כאשר מדברים על ענבים הידע מתמצה פחות או יותר בפרי מעוגל או אליפטי, מתוק למדי, שאפשר לקנות בסופר. רובנו גם יודעים שהענבים מכינים יין, שניתן להוסיף אותם לשייקים של קיץ, לסלט ועוד. אבל למעשה יש מאות זנים של ענבים הנבדלים זה מזה באזורי ותנאי הגידול, בטעמים, בשימושים הנפוצים, בעונת הבציר, בצבע, ביתרונות הבריאותיים, בצורה ובגודל. למעשה, רק בישראל מגדלים עשרות סוגי ענבים לתעשיית היין ולצריכה בבית.

חלוקה של ענבים לפי צבעים

אם היינו מתחילים למנות את כל זני הענבים בישראל, כל אחד לפי מאפייניו הייחודיים, לא היינו יוצאים מזה. מי שמעוניין לדעת על סוגי ענבים בישראל ביתר פירוט יכול להיכנס לאתרי המגדלים, אבל אנו נתמקד בקטגוריה פשוטה יחסית לזיהוי והבנה, והיא סוגי ענבים לפי צבעיהם – בפרט שחור, ירוק ואדום. אז בואו נתחיל.

הענבים השחורים מבשילים ומגיעים למדפים בין החודשים מאי לנובמבר, בדומה מאוד לענבים האדומים שעליהם נדבר בהמשך, ואילו הענבים הירוקים מבשילים חודש מאוחר יותר – כלומר בין יוני לדצמבר. בסך הכל, אתם רואים שמדובר בחצי שנה ובדגש על החודשים החמים יותר. באשר לענבים השחורים, הם כידוע מתוקים מאוד וגם בריאים, עם חומרים כגון נוגדי חמצון ופוליפנולים ברמה גבוהה, מה שבהחלט יכול לסייע לבריאות כלי הדם והלב, ולפי מחקרים מסוימים גם לתרום להקטנת הסיכון לסרטן.

ענבים אדומים וירוקים

בואו נמשיך אל הענבים האדומים, הבולטים עם צבעם הייחודי על פני המדפים, וגם להם יש טעם שחבל על הזמן. גם זני הענבים האדומים, כמו הקרימסון המפורסם, הסופיריור האדום וכן ענבי מג'נטה, הינם בעלי יתרונות בריאותיים יפים מאוד. בין היתר, הם מכילים פלבנואידים המצויים בעיקר בקליפה, ותורמים להתגברות על דלקות, וכמו כן יש בה רסברטרול – נוגד חמצון שלפי מחקרים תורם לשמירה על העור מקרינת השמש, ולהפחתה של לחץ דם. ענבי מג'נטה, פליים, סקרלוטה ואחרים מזני האדומים, מצוינים לשילוב בשייק בריאות, בקינוח אפוי וכמובן סתם כך בשביל מתיקות נוזלית בקיץ.

לבסוף, עבור מרבית הציבור ענבים הם בעיקר ירוקים, ויש אפילו שמכירים כמה זנים בשמם כמו התומפסון והחלוואני. מבחינת יתרונות בריאותיים, הם משתנים בין הזנים אולם באופן כללי ניתן לומר שענבים ירוקים תורמים לבריאות כלי הדם ולהקטנת הסיכון לטרשת של העורקים, בזכות מרכיב שנקרא לוטאין, שגם תורם לבריאות העיניים. מעבר לכך, הטעם של העינב הירוק יכול להיות די חמוץ או מתוק מאוד, וכל מיני טעמי ביניים לפי הזן, וכאמור ניתן למצוא אותם על המדפים החל מיוני ועד לדצמבר ואפילו קצת מעבר לכך.

מאמרים נוספים
ניתוח גרפולוגי
כיצד ניתן לגלות את סודות האישיות שלנו באמצעות ניתוח גרפולוגי?...
שיפוץ חדר אמבטיה קומפלט
שיפוץ חדר אמבטיה קומפלט הוא פרויקט מרגש שמאפשר להפוך את...
חקירת בגידות
אחד מהמשברים הכי גדולים שאנשים עלולים לעבור בחייהם, זה משבר...
להשקיע בלי להיבהל: שליטה ברגשות ובחשיבה רציונאלית בדרך להצלחה בניהול השקעה
רציונאליות היא צורת חשיבה המבוססת על בחינה של עלות מול...
כסא בטיחות מסתובב
מהו כסא בטיחות מסתובב? כסא בטיחות מסתובב הוא פתרון חדשני ויעיל...
תוכנת ניהול משימות
בשנים האחרונות התרחשו לא מעט תהליכי דיגיטציה משמעותיים בעולם העבודה,...
פתרונות תזונה מושלמים לכלבים וחתולים
הבחירה הנכונה: פרו פלאן לכלבים כאשר מדובר בתזונה לכלבים, אחת הבחירות...
קורס רוקחות טבעית
יתרונות ייחודיים ב-קורס רוקחות טבעית הרצון להתחבר לטבע ולהיעזר בו למטרות...
שדרוג הבית עם דוח בדק בית
מהו דוח בדק בית ולמה הוא חשוב? דוח בדק בית הוא...
עגלת תינוק
## עגלת תינוק - כל מה שצריך לדעת כאשר מדובר בבחירת...
דילוג לתוכן