מקינטה – המדריך לשימוש הנכון

מקינטה – המדריך לשימוש הנכון
קרדיט לתמונה: shutterstock

המכורים לקפה ישמחו לשמוע על המקינטה לקפה.

המקינטה היא למעשה מכונת קפה קטנה והיא נועדה לצורך הכנה של קפה בחליטה עדינה. המשקה המתקבל הוא – מוקה.

האיטלקים שצורכים את המוקה המדויק שלהם, נהנים מהמקינטה המייצרת עבורם קפה ארומטי ואיכותי במיוחד.

נלמד על המבנה של המקינטה ועל הדרך הנכונה להשתמש בה לצורך ההכנה של הקפה.

מקינטה קפה – טעים להכיר!

המקינטה בנויה משלושה חלקים.

הכלי התחתון – זהו הכלי אותו ממלאים במים. יש למלא אותו רק עד לשסתום.

החלק האמצעי של המקינטה – זהו כלי הקיבולת של הקפה. מסננת הקפה, אותו יש למלא בקפה אך בלי לדחוס.

החלק העליון של המקינטה קפה – שם החלק שמתמלא במשקה המוקה אחרי שהמים רותחים ועוברים דרך הקפה.

איזה קפה מתאים להכנה במקינטה?

חשוב לשים לב. לא כל סוג של קפה טחון יתאים לצורך הכנת קפה במקינטה. רבים הם האנשים הטועים בכך והם מכניסים למקינטה קפה שטחון דק מידי כמו קפה שחור, קפה טורקי וכדומה. הסוג הזה של הקפה אינו מאפשר את מעבר המים בכלי ועל כן החליטה לא נעשית כפי שמצפים שהיא תיעשה.

לצורך הכנת קפה במקינטה יש להשתמש בקפה טחון באופן גס במעט ביחס לקפה המשמש לצורך הכנה של אספרסו.

השלבים להכנה נכונה של קפה במקינטה

  1. טחנו את הקפה ברמה המותאמת לשימוש במקינטה.
  2. שלפו של מסננת הקפה מהמקינטה
  3. מלאו חלקה התחתון של המקינטה במים תוך שימת לב לשסתום. אין לחצות את השסתום.
  4. החזירו את המסננת למקומה ולאו אותה בקפה עד לחלקה העליון. יישרו אך אל תדחסו.
  5. סגרו היטב את המקינטה.
  6. בשלו את המקינטה על להבה נמוכה.
  7. המתינו לשלב הרתיחה של המים. המים יעברו דרך המסננת של הקפה ויעברו לחלק העליון של המקינטה.
  8. מיד לאחר שהקפה מגיע למיכל העליון הסירו את המקינטה מהאש בעזרת ידית האחיזה. חשוב לשים לב. הכלי רותח!

כך תקבלו את כוס הקפה המושלם!

תהליך ההכנה נראה אולי פשוט והוא אכן לא מסובך כלל, אך על מנת שתצליחו לקבל את כוס הקפה המושלם, חשוב שתדייקו ותמלאו אחר כל ההוראות באופן מושלם.

  • רכשו קפה טרי בפולים וטחנו במכונה ביתית. אם אין לכם מכונה כזו, שימו לב שאתם קונים קפה בדרגת טחינה המתאימה למקינטה.
  • אם אתם טוחנים לבד את הפולים, בחרו בדרגת הטחינה הנכונה. היא אמורה להיות דקה יחסית אך לא דקה כמו הקפה הטורקי. אם תטחנו את הקפה בצורה גסה מידי, המים יעברו דרך הגרגירים והוא יתקבל מימי מידי. טחינה דקה מידי תעכב את תהליך הבישול כי יארך זמן רב עד שהקפה יצליח לעבור דרך הגרגירים עד למיכל המזיגה.

המתינו בסבלנות עד לסיום התהליך, מיד לאחר שהמים יגיעו למעלה, הסירו מהאש.

ומה עוד?

שתו בהנאה…

 

מאמרים נוספים
מרכז גמילה מסמים
החשיבות של מרכז גמילה מסמים כשמדובר בהתמכרות לסמים, החיפוש אחר מרכז...
גמילה מקלונקס
גמילה מקלונקס
גמילה מקלונקס ההליך של גמילה מקלונקס הוא תהליך מורכב שדורש הבנה...
כיצד לנהל קיבוע זכויות וכספי פיצויים לטובת עתיד פיננסי בטוח
בעידן שבו השינויים הכלכליים מתרחשים במהירות והחוסר ודאות הפיננסית גדל,...
החופשה הבאה שלכם כבר מחכה בגליל
כשמשפחות בוחרות להזמין חופשה ולהתארח בצימר, הן מקבלות הזדמנות מושלמת...
שדרגו את אבטחת הבית והעסק שלכם
היתרונות של התקנת מצלמות בעידן המודרני, התקנת מצלמות אבטחה היא צעד...
צבתית סטאלקס
כאשר מדברים על טיפוח ציפורניים, חשוב להבין את החשיבות של...
השמלות המושלמות לאירוע שלך
הבחירה המושלמת לשמלת כלה שניה קצרה כאשר מתכננים את החתונה, הכלות...
עדשות מגע מולטיפוקל
עדשות מגע מולטיפוקל הן פתרון מהפכני לאנשים הסובלים מפרסביופיה –...
מדריך לרכישת מוצרי חשמל לבית
מכונות כביסה בוש    כאשר אתם מחפשים מכונות כביסה בוש, אתם מחפשים...
מאסטר קלאס בקרנות נאמנות: איך לבחור קרן מתאימה בעידן הדיגיטלי?
העתיד כבר כאן: כיצד טכנולוגיות חדשניות, שקיפות מוגברת ומגמות השקעה...
דילוג לתוכן