צילום: ארנון בוסאני

באירוע מרהיב שהתקיים ביום ד׳ האחרון, במרכז המבקרים של ׳יקבי ירושלים ואל מול נוף עוצר נשימה של חומות העיר ירושלים, הושקה סדרת Windmill Project החדשה. באירוע בו לקחו חלק מאות אנשים, בהם רבים מענף היין, הקולינריה והעסקים, נחשף פרויקט המצוינות הטרי הכולל נבחרת של 6 כורמים ו–10 חלקות כרם מהם מפיקים את מיטב היינות.

בעלי היקב, עופר גואטה: ״התרגשתי מאוד מהשקת הסדרה החדשה, אין ספק שזהו אחד מרגעי השיא של היקב הירושלמי הוותיק והיחיד. אני סמוך ובטוח כי השקעתנו הרבה תהיה ערבה לחך של כל מי שיבחר לטעום ולהתענג על היינות המשובחים שלנו״.

מנכ״ל יקב ירושלים, ליאור לקסר: ״אנו מפיקים את המיטב ממה שהכרם ושנת הבציר העניקו לנו. זהו חיפוש מתמיד אחר זהות מקומית, מורכבות ואלגנטיות. הפילוסופיה שמנחה אותנו בייצור היינות היא כזו המושפעת מ"העולם הישן", כאשר הפרי ומאפייניו עומדים במרכז והשפעתו של היינן והתהליך היא משנית״.

יינות SPECIAL RESERVE

The Windmill Project, Special Reserve – 2017 – וינדמיל פרוג'קט ספיישל רזרב 2017
יין אדום יבש שהופק מענביי קברנה סוביניון, מרלו ופטי ורדו מכרמים נבחרים בהרי ירושלים. כול כרם עבר תהליכי ויניפקציה והתיישנות בנפרד למשך 8 חודשים, לאחר מכן נקבע הבלנד הסופי והיין הוחזר לחביות לתקופת התיישנות נוספת של 7 חודשים.
היין בעל גוון ארגמני עמוק ומתאפיין בארומות של שזיף בשל – קסיס, סיגליות, מנטה וקופסת סיגרים. בעל גוף מלא ועשיר, הסיומת ארוכה ומאוזנת. ניתן ליהנות מהיין כיום, אך, הוא ימשיך ויתפתח בבקבוק בשנים הבאות.

SINGLE VINEYARD

The Windmill Project, Cabernet Sauvignon, single vineyard – 2018 – וינדמיל פרוג'קט קברנה סוביניון כרם יחידני 2018
מאפייני יין: יין אדום יבש, שהופק מענבי קברנה סוביניון שנבצרו בכרם יחידני בהרי ירושלים. לאחר תסיסה והשריה על הקליפות, התיישן היין בחביות עץ אלון צרפתי במשך 15 חודשים. היין בעל גוון ארגמני עמוק וארומות של פירות יער אדומים ושחורים, ווניל, ומנטה. היין בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת.

The Windmill Project, Petit verdot, single vineyard – 2018 – וינדמיל פרוג'קט פטי ורדו כרם יחידני 2018
מאפייני יין: יין אדום יבש, שהופק מענבי פטי וורדו מכרם יחידני בהרי ירושלים. לאחר תסיסה והשריה על הקליפות, התיישן היין בחביות עץ אלון צרפתי במשך 15 חודשים. היין בעל גוון ארגמני עמוק וארומות של פטל שחור – אוכמניות, לקריץ ועור. היין בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת.

The Windmill Project, Petite Sirah (old vines), single vineyard – 2018 – וינדמיל פרוג'קט פטיט סירה גפנים בוגרות, כרם יחידני – 2018
יין אדום יבש, שהופק מענבי כרם פטיט סירה יחידני מאזור הכרמל. לאחר תסיסה והשריה על הקליפות, התיישן היין בחביות עץ אלון במשך 15 חודשים. היין בעל גוון ארגמני עמוק וארומות של דובדבנים, פטל וקפה. היין בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת.

The Windmill Project, Fortified Shiraz, single vineyard – 2019 – וינדמיל פרוג'קט שיראז מחוזק כרם יחידני 2019

מאפייני יין: יין אדום מחוזק, הופק מענבי שיראז שנבצרו מכרם יחידני בהרי יהודה שנבצרו בשיא הבשלתם. במהלך התסיסה האלכוהולית הוסף ברנדי למיכל ולאחר יממה, נסחטו הענבים והיין הועבר ליישון במשך 12 חודשים בחביות עץ אלון. היין בעל גוון ארגמני עמוק וארומות של פטל שחור, פירות יבשים ושוקולד מריר. היין בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת.\

צילום: ארנון בוסאני

RESERVE

The Windmill Project, Cabernet Sauvignon, Reserve – 2018 – וינדמיל פרוג'קט רזרב קברנה סוביניון 2018
מאפייני יין: יין אדום יבש, שהופק מענבי קברנה סוביניון מכרמים בהרי ירושלים. לאחר תסיסה והשריה על הקליפות, התיישן היין בחביות עץ אלון במשך 12 חודשים והמשיך והתיישן בבקבוק במשך שנה נוספת. היין בעל גוון ארגמני עמוק וארומות של דומדמניות, שזיף שחור ועלי טבק. היין בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת.

The Windmill Project, Chardonnay, Reserve – 2021 – וינדמיל פרוג'קט רזרב שרדונה 2021
מאפייני יין: יין לבן יבש, שהופק מענבי שרדונה מהרי ירושלים. לאחר סחיטה עדינה תסס חלק מהתירוש בחביות עץ אלון צרפתיות בהן המשיך והתיישן במשך שישה חודשים על משקעיו (Sur Lies) ומקצתו תסס בטמפרטורה נמוכה במכלי נירוסטה. היין בעל גוף מלא ומתאפיין בארומות של תפוח עץ ירוק, הדרים ואגוזי לוז, הסיומת ארוכה ומאוזנת.

מסדרת היינות החדשה The Windmill Project וממגוון היינות של יקבי ירושלים אגודה חקלאית שיתופית תוכלו ליהנות במרכז המבקרים הממוקם בטחנת הרוח המפורסמת של מונטיפיורי, בשכונת משכננות שאננים. הטחנה פתוחה לציבור הרחב ואתם מוזמנים ליהנות מהיין של היקב הירושלמי הוותיק והמוביל, בזמן שתבקרו במרכז המבקרים, הנוף עוצר הנשימה של משכנות שאננים הציורית וחומות העיר העתיקה.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here