השנה החדשה בפתח ורבים נוהגים לארח בערב השנה החדשה, אז מה כדאי לקחת בחשבון בבואו לעצב שולחן חגיגי ועל מה כדאי להקפיד כדי ליצור שולחן חג אסתטי, נעים ונוח.
מעצבי הבית של רשת זגה – פינות אוכל מעניקים רעיונות, טיפים, עצות והשראות לסידור שולחן חגיגי:
תרווחו ותסעדו – לפני שמתחילים לרדת לפרטי פרטים של הטריקים העיצוביים הפשוטים – לחשוב קודם נוחות.
בכל עונות השנה בכלל, אך בחג בפרט, הריווח בין הסועדים חשוב ביותר. אנו נעדיף לשמור על מרחק ישיבה ראוי מאחד לשני ואם אנו רוצים שהאורחים יישבו וייהנו במשך כל הערב, עדיף שכיסאות האוכל יהיו מרופדים. כיום ניתן להשיג ריפוד של כיסאות עץ העשויים מבדים מלטפים שאינם גורמים להזעה, ומתאימים במיוחד למזג אוויר בתקופת החגים. כמו כן החלפת כיסאות האוכל הישנים בכיסאות אוכל מרופדים, תשנה מהקצה לקצה את מראה פינת האוכל. ואם כבר החלטתם לשנות הטרנד המוביל בכיסאות הוא צבעוניות נועזת – כגון: כסאות ירקרקים, כחולים, תכולים ועוד.
נושא אחד ולו שלושה צבעים – כדי שהעיצוב יהיה מוצלח והרמוני, צריכים להחליט על נושא אחד (כמו למשל ים או ארוחה בטוסקנה). בעקבות הנושא לחשוב על פלטת צבעים שמכילה לא יותר משלושה צבעים (אחרת העיצוב הופך לכאוטי לעין). ברגע שתהיו סגורים על שתי ההחלטות האלו תוכלו לבחור את כלי ההגשה, את סט הצלחות והכוסות את המפה והפלייסמטים, ואת שאר הקישוטים.
עיצוב על פי חוק השלושה – חוק השלושה, עובד גם בעיצובים הגדולים של הבית וגם בעיצובים הקטנים של פינת האוכל. כאשר מחברים בין שלושה חפצים שמדברים באותה שפה, מיד יוצרים תפאורה נעימה לעין. בחג הזה למשל, אתם יכולים ליצור "נוף כפרי" רומנטי בעזרת פיזור של: 3 נרות, 3 ואזות קטנות בצבעים עליזים שבתוכם פרחים מיובשים שהיום (לצד העציצים הירוקים) נחשבים לשיא האופנה.
נרות חגיגיים – הנרות תמיד יוצרים אווירה נעימה ורומנטית. אך אם הנרות נמצאים בתוך פמוטי מתכת, קרמיקה או זכוכית, עיצוב השולחן יהפוך ל"עשיר" וחגיגי במיוחד. חשוב לדעת – לא מומלץ בנרות ריחניים לערב החג משום שהם מתחרים בניחוחות המזון ואף עלולים לפגוע בתיאבון.
ניגודיות מעניינת – אין כמו הקונטרסט בין העץ הטבעי הכהה של שולחן האוכל לבין סט צלחות בצבע בהיר למשל תכלת או כתום בהיר. ואם פינת האוכל היא בצבעים בהירים או ניטרליים אפשר ליצור ניגודיות באמצעות סטים בעלי צבעוניות חזקה כמו כחול, ירוק, אדום. כלים ובמיוחד כוסות השתייה יכולים להזיע ולהרטיב את מפת השולחן. אפשר ליצור נגיעות של ניגודיות, בעזרת תחתיות צבעוניות מבד או מכל חומר אחר שיכול לספוג היטב את הלחות.
לתפוס גובה – גם השימוש בגבהים שונים, הוא תרגיל שלקוח מעולמות עיצוב הפנים. אם עבורכם שולחן האוכל הוא המוקד של כל הסלון, נסו לשים במרכז השולחן זר פרחים גבוה (אך לא מדי שלא יסתיר את הסועדים) וצבעוני במיוחד ולצידו קערת פירות נמוכה….
קישוטי טבע – ענפים יבשים בעלי צורות מיוחדות (שאפשר למצוא כמעט בכל חורשה), פרחי בר (שמותר לקטוף), עלים גדולים, בלוטים או אצטרובלים – הם קישוטים טבעיים מקסימים לשולחן החג. אם יש בסביבה ילדים קטנים, הם ישמחו לחפש אחר הפריטים האלו, לעזור לכם לנקות אותם ואף לסדר אותם על שולחן האוכל. בקישוטים הטבעיים חשוב לשמור על מינונים נמוכים, כדי שהקישוטים לא יהפכו לבלגן.